06 - 27506500 info@praktijkleerrijk.nl

Begrijpend lezen: Alle teksten de baas

Bijles Nijverdal

Begrijpend lezen is een heel belangrijk vak.  Het is de basis voor  vrijwel alle schoolvakken. En daarom is het aanleren van een goede manier om de teksten te begrijpen en aan te pakken zo ontzettend belangrijk. Ook voor de latere schoolcarrière.

Begrijpend lezen komt in allerlei vakken terug, denk maar aan de verhaaltjessommen bij rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en biologie. Om de stof eigen te maken, moet je begrijpen wat je leest.

Begrijpend lezen is erg belangrijk in het voortgezet onderwijs. Daar zie je ook vaak dat kinderen in de bovenbouw vast lopen. Het in je hoofd stampen heeft geen zin meer, je moet het ook begrijpen om het te kunnen toepassen.

Geen wonder dat er bij de verwijzing naar het voortgezet onderwijs naar de resultaten van  begrijpend lezen wordt gekeken!

 

Alle teksten de baas!

Ik ben een gecertificeerde trainer van de methode “Alle teksten de baas”. Een methode om leerlingen te leren op een makkelijke manier met teksten om te gaan. In 6 stappen leren zij hoe ze teksten kunnen begrijpen en  onthouden.

 

Hoe en wat?

De training is geschikt voor kinderen van groep 5 tm 8.

In 6 lessen van 75 minuten leren leerlingen een tekst te overzien, verschillende leesstrategieën toe te passen, vragen te maken bij een tekst en nog veel meer. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Dit oefenen we door actief aan de slag te gaan.

Kosten

Deze training wordt in een groepje van min. 2/ max. 3 deelnemers gegeven voor €205,- ( inclusief alle materialen.)  ( let op onderstaande actie!)

Ook is het mogelijk deze bijles individueel te volgen voor € 290,- ( inclusief alle materialen)  

  

Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch (06-27560500) of via e-mail (info@praktijkleerrijk.nl)