06 - 27506500 info@praktijkleerrijk.nl

 

Daar zit ze dan, samen met haar moeder aan de tafel van mijn praktijk. Haar blonde krullen hangen voor haar gezicht. Met haar grote blauwe ogen kijken ze me door de lokken afwachtend aan. Ik zie aan alles dat ze de moed heeft opgegeven.  Dat ze er al zeker van is dat ze niet zal slagen voor haar diploma. Het was ook duidelijk niet haar keuze om zich op te geven voor een examentraining. Nee, die stap hebben haar ouders gezet. Maar ze ziet ook wel in dat het zonder hulp niet lukt. Ze zit vol stress, weet niet waar en hoe ze moet starten met het leren. En ja….dan heb je ook nog dat verschrikkelijke vak: WISKUNDE.

Ik voel  haar stress, haar onzekerheid, haar faalangst. Maar als het gesprek vordert smelt het ijs, voorzichtig. We hebben een klik, dat is duidelijk. Ze vindt het prettig dat ik haar problemen herken en ze ziet mijn plan van aanpak duidelijk zitten. Er komt zelfs een glinstering in haar ogen en ze verstopt zich niet meer achter haar mooie lokken.

Hoe komt het toch dat ze zo onzeker is, dat ze niet in zichzelf kan en durft te geloven? Op de basisschool ging het rekenen al moeizaam en dit zette zich door in het vak wiskunde.  Ze zegt het ook :” Ik kan gewoon niet rekenen, laat staan wiskunde! Mijn leraar zegt ook dat het geen zin meer heeft! ” Daar schrik ik van, dat kan toch niet waar zijn!  Geen wonder dat de moed haar in de schoenen is gezakt.

Gelukkig zie ik de zin er nog wel in! En ik zeg: “We zullen die leraar eens een poepie laten ruiken!” Ze moet hier om lachen. We maken een afspraak. Eerst gaan we werken aan een planning zodat ze rust krijgt in haar hoofd. Daarna gaan we eens flink aan de wiskunde met z’n beiden!

Ze loopt met haar moeder naar de auto. Ze laat een brede glimlach zien. Ze is zichtbaar opgelucht. Moeder ook!  Ze zijn duidelijk blij met de gemaakte beslissing om begeleiding te zoeken. Wat doet me dit goed,ik geniet hier van, het geeft me extra motivatie om me nog harder in te zetten.

Zo’n 2 maanden later krijg ik een appje: “Hoi hoi! Ik ben geslaagd! Ik ben zo blij!” Wat een goed nieuws! Ik ben supertrots op haar. Wat heeft ze een groei laten zien.  Dit onzekere meisje heeft niet alleen haar leraar, maar ook zichzelf laten zien dat ze heel wat in haar mars heeft! Een mooie afsluiting en ook een mooi begin. Dit meisje start met veel meer zelfvertrouwen aan haar nieuwe opleiding.  Veel succes! Blijf in jezelf geloven, dan kun je de wereld aan!

Please follow and like us:
× Heb je een vraag?