06 - 27506500 info@praktijkleerrijk.nl

Even voorstellen…

 Mijn naam is Esther Stewart. Ik ben al ruim 30 jaar werkzaam in het basisonderwijs.

Vanaf het begin van mijn loopbaan voel ik me erg betrokken bij de leerlingenzorg in het basisonderwijs. Daarom heb ik allerlei opleidingen gevolgd om me zelf meer te bekwamen in “zorg op maat” voor elke leerling. Zo volgde ik op het gebied van de leerlingenzorg veel cursussen, workshops en congressen.

Mijn missie: weer met plezier leren!

In 2006 heb ik de HBO+opleiding Remedial Teaching succesvol afgerond en ben in 2008 lid geworden van de LBRT (Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers). In juni 2017 heb ik het certificaat “behandelaar ernstige reken- en wiskundeproblemen en dyscalculie” behaald. Ook ben ik een gecertificeerde coach van de methodes “Ik leer anders” en “Alle teksten de baas” . Daarnaast ben ik ambassadeur van de tafelmethode “Stoplichtkaartjes”.

Door de ontwikkelingen binnen het basisonderwijs blijven steeds meer kinderen met leer- en/of gedragsproblemen binnen het reguliere onderwijs. Maar helaas door allerlei bezuinigingen is er steeds vaker geen geld en middelen om deze kinderen die een extra steuntje in de rug nodig hebben remedial teaching en/of bijles te bieden op school. Dit terwijl de vraag ernaar groeit.. 

Ik hoop een helpende hand te kunnen bieden door leerbegeleiding aan te bieden in mijn gezellige praktijk aan huis. Mijn kracht ligt namelijk in de leerlingenzorg.  Door mijn ruime ervaring van meer dan 15 jaar als remedial teacher,  kan ik  diagnostische onderzoeken verrichten, handelingsplannen opstellen en uitvoeren. Ik ken de leerlijnen, remediërende methoden en weet welke instructie en oefeningen ik een leerling kan  bieden. 

Daarbij heb ik met mijn positieve houding en energie de capaciteit om kinderen meer zelfvertrouwen en  plezier te geven in het leren!